Thursday, October 21, 2010

.....

salam..alhamdulillah sy diberi kesempatan utk meng'update'blog sy..

erm...aku tengah duduk buat assignment sorang2 kt ruang tamu masa ni..teringat dulu masa mula2 susah jugakla nak biasakan diri ni dengan keadaan macam ni(no privacy)..everything i do people can see( almakumla nak dekat exam BEL nih)..sekarang pun masih ada lg rasa kurang selesa tu..erm tp aku tahu Allah dah tetapkan sesuatu untuk aku..utk aku lebih bersabar dalam menghadapi perkara seperti ini yg mungkin tak semua org dapat terima..(betol tak hati?)
erm..kadang2 tertanya jugak..kenapa aku?(tak bersyukur betul)..sepatutnya aku patut terima dgn hati yg terbuka sbb masih lg dberi kemudahan yg mungkin org lain didunia ini xdapat(ada lampu nk study walaupn satu dah terbakar,ada kipas guna sorang2 lagi yang kdg2 panas jgk and ada kemudahan letrik smpai tiga plag lg)..erm..Allahuakbar...banyak dah nikmat dan kesenangan yg aku dpt..tp nape masih lg hadir dlm hati ni rasa tidak berpuas hati..Allah ampunkan hambaMu yang lemah ini..
erm..ni dah nak dekat final dah..xsampai beberapa hari lagi..aku harap aku dapat fokus pada study dan matlamat yang aku dah tetapkan utk dicapai walaupun byk sgt perkara yang tgh bermain difikiran aku nih..erm...mudah2an setiap kesulitan itu ada kemudahan(macam dalam CTU plak tajuk syari'ah 'kesulitan membawa kepada kemudahan'..huhuhu)..insyaALLAH..mudah2an kau permudahkan aku dalam menghadapi setiap ujian dan dugaan dariMu ya ALLAH..Kau bersihkan hatiku dari perkara yang tidak baik(aaaamin)..

Allah andai ku lemah Kau bantulah aku ya Allah...Kau lah tempat aku mengadu..

p/s: nasib bek ryn ada teman aku kt ruang tamu ni..dapat eratkan lg persahabatan kami(salah satu perancangan Dia)..=)

2 comments:

Ida said...

all da best 2 u rindu jihad... :)
semoga berkat kesabaran dan ketekunanmu,kelak drimu beroleh kejayaan dunia akhirat.. amin,,,:)

ashyrah's blog said...

insyaallah... Allah sentiasa ada bersama org yang sabar....

..::: AJa-AJA.... FIGHTING!!!! :::..